Blogista löysin tälläisen kivan linkin Tuulan blogista. Tee sinäkin ammatinvalintatesti!

Tämän ammatinvalintatestin perusteella voit tutkia omia mielenkiinnon kohteitasi. Testi perustuu väljästi amerikkalaisen psykologin John Hollandin teoriaan eri ihmistyypeistä. Kyseessä on itsearviointitehtävä, jossa sinun tulee vastata ohjelmassa esitettäviin kysymyksiin. Vastausten perusteella ohjelma laskee sinulle suuntautumistyypit. Jokaisesta tyypistä ja tyyppiyhdistelmästä ohjelma listaa myös tyypille hyvin soveltuvia aloja ja tehtäviä.

Muista kuitenkin:
• Hollandin testi on vain yksi tapa luokitella kiinnostuksen kohtaita. Testi ei siis kerro mitään "yhtä ainoaa totuutta". Jokin toinen testi voi painottaa eri asioita ja antaa siten toisenlaisia tuloksia.
• Tulokset perustuvat omiin arvioihisi, joten ne ovat sitä luotettavampia mitä harkitummin vastaat kysymyksiin. Mielipiteesi voivat kuitenkin ajan myötä muuttua, jolloin tuloskin muuttuu. Tulosta voidaan pitää siis vain viitteellisenä ja se kuvastaa tämänhetkistä tilannettasi.
• Harvat ihmiset kuuluvat vain yhteen tyyppiin. Useimmissa ihmisissä on monen tyypin piirteitä.

Tuloksesi:

Sosiaalinen 37% px_s.gifpx_s_loppu.gif
tulos_mursu.gif
Tieteellinen 50% px_i.gifpx_i_loppu.gif
Systemaattinen 64% px_c.gifpx_c_loppu.gif
Yrittävä 44% px_e.gifpx_e_loppu.gif
Taiteellinen 72% px_a.gifpx_a_loppu.gif
Käytännöllinen 31% px_r.gifpx_r_loppu.gif

Vastauksiesi perusteella olet taiteellinen ja systemaattinen. Alle on listattu joukko ammatteja, joissa voit parhaiten hyödyntää näitä ominaisuuksia. Tarkemmat kuvaukset eri ammateista ja niihin kouluttautumisesta löydät ammattinetti.fi:stä.

Muotisuunnittelija
Rakennuspiirtäjä
Somistaja

 

HYMM!!! Ei anna paljon vaihtoehtoja :D