Sainpä tässä aamupalalla valmiiiksi taas yhden ihanan dekkarin.

Olen ahminut kaikkia Håkan Nesserin kirjoja jo monta vuotta. Yksi tosi vanha teos on lukematta, mutta kaikki muut on jo ahmittu. Todella hyviä kirjoja. Ja suosittelen ehdottomasti aloittamaan sarjan alusta eli kirjasta "Toden ja ilveen verkko".

Komisario Van Veteren pitää kyllä mahtavasti koukussaan!! Suosittelen ja tämä uusi oli taas ihana lukunautinto

Håkan Nesser: Pääsky, kissa, ruusu, kuolema

1607962.jpg

Kirjan esittely:

Juuri kun kirjakauppias Van Veeteren on lähdössä Roomaan kolmen viikon lomamatkalle, hänen puheilleen saapuu nuori pappi. Hänellä on huolestuttavia tietoja, joista hän ei voi vaitiolovelvollisuutensa vuoksi puhua. Van Veeterenillä ei kuitenkaan ole aikaa jäädä keskustelemaan papin kanssa tämän moraalisesta ristiriitatilanteesta, ja lomalta palattuaan hän lukee lehdestä, että pappi on jäänyt junan alle ja kuollut. Samoihin aikoihin tulee ilmi useita murhia, joiden uhri on nainen. Poliisi alkaa epäillä, että asialla on sarjamurhaaja.
Van Veeteren ryhtyy tutkimaan murhia ensin yksityisetsivänä, myöhemmin poliisin leivissä. Ratkaisevia johtolankoja löytyy yllättäen kirjallisuuden parista, ja tutkimukset vievät Van Veeterenin ja Münsterin aina Kreikkaan Kefalonian saarelle asti.
Pääsky, kissa, ruusu, kuolema on yhdeksäs kirja Maardamin poliisikunnasta kertovassa sarjassa.