Tanja on pitänyt ihanaa meteriaalikuori-vaihtoa. Itse olen siitä joskus rannalle jäänyt, mutta nyt tuohon kuori 3:n pääsin mukaan. Nyt alkoi ystäväni Tanlittan pyytämään, että josko minä pistäisin moisen vaihdon pystyyn.

Tanjalta olen hieman vinkkejä kysynyt ja nyt kesän kunniaksi laitan tälläisen kuoren kanssa liikkeelle! Katsotaan saako millaisen menestyksen ja onnistumisen!

Ohjeet lainasin Tanjalta, koska hänellä oli hyvät valmiit ohjeet. Hieman niitä olen itseni näköiseksi kuitenkin muokannut!! 

- Osallistujia 7 kpl + minä! (itse osallistun sitten viimeisenä).  

- Kirjekuoressa (vähintään kokoa C5) kulkee korttiaskarteluun sopivia materiaaleja. Voi olla mitä vaan kivaa, jota on mielestäsi mukavaa käyttää korttien teossa. Esim. kuvioituja papereita, tarroja, nauhoja, leimakuvia, kukkasia, tageja, haaraniittejä, kiiltokuvia.. mitä niitä nyt kaikkea on!

- Ideana on innostua tekemään materiaaleista vähintään yksi kortti. Voit ottaa kuoresta niin monta materiaalia kuin haluat, mutta ne kaikki on käytettävä kortteihin samantien. Eli kuoresta ei vaihdeta tavaraa "varastoon." Saa tehdä ihan niin monta korttia kuin haluaa, vaikka 20kpl. jos huvittaa! Jos mikään materiaali ei innosta, niin kuoren voi laittaa samantien eteenpäin tekemättä yhtään korttia.

- Laita ottamiesi materiaalien tilalle suurinpiirtein saman verran omiasi tilalle. Ei tarvitse laittaa samanlaisia tilalle joita otit, vaan esim. jos otat nauhaa, niin tilalle voit laittaa mitä tahansa muutakin. Pääasia on, että otat kuoresta sellaista joka innostaa askartelemaan.

- Voit tehdä sen kokoisia kortteja kuin haluat(ATC, neliö, C6, kirjanmerkkejä jne...) ja tekniikka/tyyli on vapaa (3D, leimailu, kollaasi jne..)

- Kuoreen voi laittaa takaisin kaikki sellaiset paperinpalaset ym. joista on toiselle vielä jotain iloa. Ei myöskään haittaa vaikka pitäisit ne itselläsi, koska kuitenkin laitat niiden tilalle jotain.

- Kortissa olevien materiaalien lisäksi saat käyttää itseltäsi mitä tahansa materiaaleja korttien teossa! Kuoressa ei ole korttipohjia, joten ne ainakin tarvitset omista kätköistä :)

- Sinulla on 1 viikko aikaa tutkia kuoren sisältöä ja tehdä haluamasi määrä kortteja. Jos jostain syystä aika ei riitä, niin ei paniikkia. Kunhan tiedetään missä kuori kulkee ja pian on lähdössä eteenpäin, niin kaikki ok. Toivoisin, että kuoren saapumisesta laitat tiedon minulle, niin en turhaan huolestu.

- Toivoisin, että voisimme laittaa tehdyt kortit jotenkin toistemme nähtäville. Kiva nähdä, että mitä toinen on itselle tutuista materiaaleista keksinyt! Voit joko laittaa minulle sähköpostilla kuvat ja julkaisen ne tässä blogissa tai sitten laitat linkin omaan blogiisi tms. paikkaan jossa kuvat ovat nähtävillä.

- Kuoressa on aina tuhdisti tavaraa ja postimerkkejä on kuoreen liimattu tarpeeksi tai käytetty Helposti-kuoria. 

- Postitetaan kuorta vain Suomen rajojen sisäpuolella.

- Suomen kesän yllätyksellisyyden vuoksi suosittelen myös, että materiaaleja pakataan pusseihin kuoren sisälle, mahdollisen vesivahingon välttämiseksi. (Itselläni postilaatikko, joka kerää esim. myrskyllä vettä laatikon pohjalle)

- Kuori paisuu todennäköisesti niin suureksi, että postikulutkin kasvaa yli pienen helpostikuoren. Tanjan viimeisen kuoren lopullinen postimaksu oli ollut 2,80 €. Useinhan C4-kuoreen on helpompi pakata tavarat, vaikka ne mahtuisikin C5-kuoreen! Lähtötavarat pakkaan C5 helposti-kuoreen!

Ilmoittaumiset osoitteeseen: jehkotar [at] gmail.com

Osallistujalista: TÄYNNÄ!

1. Tanja

2. Tanlittan

3. Hanne

4. Liisa

5. Mummeli (ei blogia)

6. Mimiko

7. Loreal Blondi

8. Jehkotar

Kuori lähtee mahdollisimman nopeasti sen jälkeen, kun porukka täysi!