Olen saanut perjantaina luettua loppuun Patricia Cornwellin uusimman kirjan Kuolleiden kirja! Kirja on tuttuun tapaan mielenkiintoinen kirja. Tarinassa kertakaikkien monimutkistuu päähenkilöiden Kayn, Bentonin, Lucyn ja Morenon suhteet. Jännästi kuitenkin kirja ei ole niin raadollinen ja karmea, mitä viimeiset kirjat ovat olleet. Tässä jotenkin tarina ja ihmissuhteet vie tarinaa enemmänkin eteenpäin. Suosittelen lämpimästi kuten kaikkia Cornwellin Kay Scarpettan tutkimuksista kertovia dekkareita!

1358845.jpg Lainaus Otavan sivuilta:

Menestystarina jatkuu – uusi Scarpetta suomeksi heti tuoreeltaan
Kay Scarpetta ei ole toipunut Pedon leima -romaanin tapahtumista, kämmenenjälkiä uhreihinsa maalanneen sarjamurhaajan kohtaamisesta. Hektinen Florida ahdistaa, joten Scarpetta päättää vaihtaa maisemaa. Marino ja sisarentyttärensä Lucy mukanaan hän muuttaa Charlestoniin Pohjois-Carolinaan ja avaa yksityisen rikospatologian laboratorion, ensimmäisen laatuaan.

Aluksi kaikki sujuu hyvin, kunnes pieni paikkakunta näyttää ikävimmät puolensa. Joku yrittää selvästi sabotoida Scarpetan ulos kaupungista. Ja sitten seuraa varsinainen murha-aalto.
Ennen kuin kaikelle on pantu piste, ruumishuoneen kuolleiden kirjassa on monta nimeä lisää – ehkä myös hänen omansa.

"Cornwellin kirjoitustekniikka ansaitsee toistuvat kiitokset. Kohtaukset seuraavat toisiaan välähdyksenomaisina, sähköisinä kuvina. Dialogi soljuu luontevana -- " – Lapin kansa Pedon leimasta.

Patricia Cornwell (s. 1956 Miamissa) on modernin sarjamurhaajatrillerin kiintotähti: Kay Scarpetta - sarjaa on suomennettu vuodesta 1993. Cornwellin kirjojen myynti on ylittänyt Suomessa huikean miljoonan kappaleen rajan.