Minulta kanssa aina välillä kysytään neuvoja leimaamisessa ja leimaus-askartelussa. Mielelläni vastailen, mutta aika ei tahdo aina riittää jokaiselle henkilökohtaisesti vastaamiseen.
 
Joten päätin kirjoittaa tälläisen oman omilla opeilla kootun vinkkilistan käyttöönne. Minäkin olen täysin itseoppinut leimailija ja askartelija, jonka aktiivinen ura on kestänyt vasta 1v!!
 
Blogimaailma sisältää paljon jo aiemmin tehtyjä hyviä postauksia asioiden tiimoilta, joista itse olen oppinut hyvin paljon. Tulen viittaamaan tässä tekstissäni paljon jo valmiina oleviin postauksiin! Kiitos teille näistä jo tehdyistä ohjeista!!
 
Myös toisten askartelijoiden livetapaamiset ovat hyvin antoisat ja niitä kannattaa järjestää omalla aluella ja osallistua niihin!! KUltaakin arvokkaampaa on ollut lounakolkan tapaaminen heti viime vuonna (onko aikomus pitää uutta???), ja täällä kotikonnuilla Pihku, Tanlittan, Tintti ja ArjaL!!!
 
Mietin tässä kovasti, että mitä mitä kertoisin tai osaisin sanoa! Itse kun olen sen luontoinen, että kun jotain aloitan niin aloitan aina 100-lasissa, kesti se innostus sitten tai ei :D


Niin leimausmusteet jouduu ja tarvitsee hankkia ja jos aikoo värittää vesiväreillä tai muilla vähänkään vettä sietävillä/kaipaavilla väreillä Ja myös se kannataa huomioida, että ehkä aiot osallistua leimakuvavaihtoihin, niin suosittelen vedekestävän mustan musteen hankkimista heti. Ja ehdottomasit paras, laadukkain ja kestävin on tämä VersaFinen Onyx Black väri.
 
No ne leimaiset on hyvä puhdistaa aina kaikesta sotkusta! Siihen on monta tapaa ja voi ostaa sitä varten tarkoitettuja aineita. Mutta vesiliukoiset mustett irtoaa ihan pelkällä vedellä ja tuota VersaFinen mustetta minä pustaan vauvojen kosteuspyyhkeillä. Viimeiset olen ostanut Lidl-kaupasta  ne käy siinä kuin nämä tunnetummat merkit ja hinta on liki puolet vain :D
 
No sitten tarvitaan leimasimia! Jokainen leimailija ja askartelija tykkää monenlaisista leimasimista / kuvista, joten on erityisesti huomoita ne omat käyttötarkoitukset ja tarpeet ja miettiä sen vuoksi millaisia kannattaa hankkia!
 
Jos aiot valmistaa kortteja myyntiin, niin on aina hyvä tarkistaa, että kyseiset leimaisimet ovat ANGEL policy-varustettuja. Silloin niillä tuotettuja kortteja saa myydä, kunhan se kuva on korttiin tehty leimaamalla. Tälläisiä leimoja ovat mm. Magnolia ja Penny Black-leimasimet. Monella ei tätä politiikka ole ja niistä voi tehdä kortteja vain lähipiirilleen omaan käyttöön ja näitä on mm. House Mouse ja Sarah Kay!
 
Itse aloitin Magnolia-leimaisimilla ja no ovat hyvä aloituskohde. Magnolia-leimasinte hyvät puolet minusta:
  1. edullinen ja suht helppo saatavuus
  2. helppokäyttöisin ja monipuoliset käyttämahdollisuudet
  3. helppo värittää  

Paras (mutta ehdottomasti kärsivällinen tapa) ja halpa tapa päästä näihin käsiksi on tilata Magnolian klubipaketti, mutta seuraava postitetaan näillä näkymi vasta heinäkuun puolessa välissä.

Hankkimalla 2-6 leimasinta erilaisilla tyyleillä niin, on helppo päästä mukaan vaihtoihin. ja sitä kautta valikoima paraneen huomasti.
 
Leimakuvat kannattaa leimata vähintään vesiväripaperille tai akvarellipaperille. Kokeilamalla löytyy se paras paperi omaan käyttöön - omat väritystekniikat ratkaisevat paljon! Itse suosittelen taidakauppoja näiden hankinnassa. Niissä saat hyvää palvelua ja hinta-laatusuhde on kohdallaan. Itse suosin jo blogeissa hyvin esille tullutta Fabriano paperia - sitä myydään eri painolla varustettuna ja minä käytän 160g ja 200g:n papereita. 100 lehtiö nippu n. 12e taidekaupoissa!
 
1541041.jpg
 
Itse leimaaminen on haastava laji, mutta harjoittelemassa sitä jokainen oppii. Jokainen leima elää eritavalla kuvaa painettaessa paperille. Vaikka kuvia olosi kuinka leimannut niin vähintään 1 leimaus 10:stä menee itselläkin pipariksi - milloin mistäkin syystä! Tärkeää on, että reunaviivat ovat ehjät ja yhtä vahvat joka puolelta. Myöskään kuvan sisäpuolelle eikä heti reunaviivan välittömään ulkopuoliseen saisi tulla mitään ihmeellisiä viiruja ja täpliä.
 
Leimakuvien värittäminen on myös hyvin henkilökohtainen asia. Itse aloitin akvarellikynillä, jotka viimeistellään vedellä. Käytin siihen vesisäiliösivellintä. Sitten aloin niiden lisäksi käyttämään ProMarkes-kyniä ns. magna-tusseja! Copic-kynät ovat samalanlaisia - hieman kaupoista riippuu, mitä saatavilla. Ja näiden edellisten lisäksi käytän kuivapastellikyniä Stabilon CarbOthelloja, jota voi käyttää kuivana tai märkänä. Luomivärisivellintä tai stumppia avuksi käyttäen.
 
Laadukkaat väritystyökalut ovat yllättävän hintavia, joten suosittelen hankkimaan pienempiä kokeilueriä ja harjoittelemaan se oma sopiva tyyli. Mutta hyvät laadukkaat työvälineet maksavat myös itsensä  nopeasti takaisin! Muita väritystekniikoita on esitelty monessa blogissa kuten Miijjalla (pari postausta), Maijulla (täältä löytyy monta ohjetta eritekniikoilla), HeliM (monia ohjeita myös täällä), Taru76 (myös ihanan paljon tietoa), muitakin taitaa löytyä kun etsitte ;D
 
Tosiaan vähenemissä määrin leimaiset valmistetaan puukantaisena kumileimasimena. Penny Blackillä niitä on jonkin verran, Wippers Snapper Desing´n ja High Hopesin leimaiset ovat puukantaisia jne.
 
Enemmän nykyään leimasimet ovat myynnissä EZ mounted tai unmounted muotona. Hyvää tässä on se, että niiden tilaaminen on edullisempaa (leimasimen hintana ja postikuluina) ja pienempi tila tarvitaan säilytykseen. Sitten on myös myynnissä ns. clear-leimasimia. Näiden käyttötapa on yhtenäinen, eli se "liimataan" akryllipalaan (joko kaupasta ostettu tai joku vanha cd-levyn kotelo tms...) ja sitten aletaan leimaamaan. Leimauksen jälkeen leimasin irrotetaan puhdistetaan ja pistetään säilytykseen esim. muovitaskuihin kansioon.
 
Leimasin, joka on EZ mounted, niin siinä tässä kumileimaisimessa on valmiina taustalla EZ mount-vaahtomuovitarra-arkki (foam) lliimattuna. Jos leimasin on unmounted, niin se myydään ilman tätä vaahtomuovi tarraa taustalla.. Askartelupaikat myyvät tätä ex mountia ja se myydään A4:n levynä. Maijun blogissa on loistava esittely erilaisista leimasintyypeistä sekä ez mountin kiinnittämisestä, kiitos Maijulle!
 
Itse käyn paljon toisten blogeissa hakemassa vinkkejä, ideoita ja sitten käännän ne vinkit oman näköisiksi ratkaisuiksi. Kummasti parhaiten oppii tekemällä!

Toivottavasti tästä oli edes jollekin hieman apua :D Ei muuta kuin mukaan ihanaan leimailuharrastuksen pariin - tavalla tai toisella!
 
Tässä muutamia minun suosimia ja käyttämiä askartelutavarakauppoja! Ostan pääasiassa askartelumateriaani itse netistä sekä suomalaisista, että ulkomaalaisista liikkeistä! Kaikista näistä minulla on jo henkilökohtaisia käyttökokemuksia ja voin suositella niitä teille lämpimästi!
 
Kotimaiset:
Heinikka                        
 
Ulkomaiset: