Vaikka aika haipakkaa on muilla intohimojen aloilla ollut, joten kirjat ovat edenneet melko hitaasti. Harmi vaan, sillä tuossa vieressä on iso kasa hyviä tänä vuonna julkaistuja kirjoja :D

Ensinnäkin olen lukenyt Kathy Reichs: Maanantai murheet!! 1487742.jpg

Ihana kirja jälleen Kathyltä! Suosittelen lämpimästi koko sarja!

Kirjan "virallinen esittely":

Tempe Brennan joutuu tutkimaan rottia vilisevässä kellarissa kolmen tuntemattoman vainajan jäännöksiä. Luurankojen lähistöltä löytyneiden vanhojen nappien perusteella murharyhmän tutkija Luc Claudel uskoo vainajien olevan 1800-luvulta ja sanoutuu irti tapauksesta – muinaishistoria kuuluu hänen toimialueensa ulkopuolelle.

Jokin ei silti tunnu täsmäävän: Tempe tutkii luut ja selvittää vainajien taustat. Löydösten perusteella Claudel joutuu perumaan sanansa, sillä nyt hänellä on käsissään kolme ajankohtaista murhaa. Samaan aikaan henkirikostutkija Andrew Ryan tuntuu ottavan etäisyyttä. Miksi mies näyttää katoavan juuri, kun Tempe on uskaltanut toivoa häntä osaksi arkeaan? Tempe valmistautuu kohtaamaan tulevat yönsä vain kissansa Birdie seuranaan.

Etsiessään vastauksia mysteereihin niin työssään kuin yksityiselämässään, hän ei aavista, että pahin on vasta edessä.

Kansainvälinen bestseller-kirjailija ja antropologi Kathy Reichs on todentuntuisen jännityksen mestari. Terävä ja sympaattinen tutkijanainen Temperance ”Tempe” Brennan tunnetaan myös tv-sarjasta Bones, joka pohjautuu Reichsin käsikirjoituksiin.

Toinen kirja, jonka luin on skandinaavista dekkarihuippua oleva tuore Karen Alvtegenin Varjo! 1487746.jpg

Jälleen ilolla suosittelen. Hieman erilainen dekkari - loppuratkaisua ei tule perinteisesti. Tarina pitää otteessaan!

Kirjan "virallinen esittely":

Karin Alvtegen on jo käsite jännityskirjallisuudessa. Legendaarisen isotätinsä Astrid Lindgrenin tavoin tämä poikkeuksellinen kyky on otettu avosylin vastaan kansainvälisissä piireissä. Alvtegenin kirjoja on käännetty 25 kielelle, ja niistä suunnitellaan elokuvia.

Nobel-kirjailija Axel Ragnerfeldt on saanut kaiken mitä on ikinä toivonut. Työläisperheestä hän on ponnistanut kansakunnan kaapin päälle ja kokenut pitkän elämänsä aikana menestyksen toisensa jälkeen. Häntä rakastetaan ja kunnioitetaan. Hänen maineensa on niin mahtava, ettei yksikään hänen lähipiirissään voi välttyä sen vaikutukselta.

Axelin varjossa elävät viskiä naukkaileva Alice-rouva sekä isän maineella ratsastava poika Jan-Erik petetyn vaimonsa Louisen kanssa. Yhteisvoimin he vaalivat esikuvallisen kirjailijan julkisivua - mutta sitten eräs yksinäinen vanhus kuolee, ja tapahtumavyöry käynnistyy. Vanhuksen jäämistöstä löytyy nimittäin Ragnerfeldteja koskevia tietoja, jotka vihjaavat synkistä salaisuuksista, petoksesta, valheista ja kuolemasta.

Psykologisessa jännärissään Karin Alvtegen kertoo julman tarinan mitalin toisesta puolesta ja siitä hinnasta, jonka ihminen on valmis maksamaan kuolemattomuudesta.