Ihanan lämpöistä ja lumista Pikkujoulua ja ensimmäistä Adventtia teille kaikille! Nauttikaa!

Kaappasin tälläisen meemin Tytin blogista... ihana, sopii tämän hetken joulun odotus tunnelmiin..

1. Missä vietät joulun?  Täällä meillä kotona läheisteni eli miehen, lasten, vanhempieni, siskoni ja hänen poikaystävänsä kanssa!

2. Millainen on mielestäsi täydellinen joulu? Kiireetön, kotoisa, aikaa vaan olla, alkoholiton, turvallinen, lämmin..

3. Mikä on ykköslahjatoiveesi? Haluan tänä vuonna lahjakortteja vaihtoehtoisesti: askarteluliikkeisiin, kirjakauppohin, vaatekauppoihin, postiin jne... :) Mieheltä toivon jotain pientä ja henkilökohtaista ajatuksella hankittua. Ainut eritelty ilmaan heitetty toive (miehelle) on väh. 72 värin akvarellikynäpakettia...

4. Paljonko käytät rahaa joululahjoihin? En tiedä oikeasti. Niitä tulee hankittua heinäkuusta asti, osa lahjoista tule ns. varastostani... mutta heittäisin arvion varovasti että joku 400-500 €

5. Kenelle annat lahjoja? Lapsilleni, miehelleni, kummitytölle, vanhemmilleni, siskolle & Eetulle, anopille, miehen siskolle on nuo vakkarit... joskus innostun pienellä muistamaan jopa parhaita ystäviä, ystävien lapsia.. mutta ne ei ole säännöllisiä juttuja!

6. Käykö teillä joulupukki? Joksus porstuassa jättämässä säkin ja joskus sisälle asti. Tänä vuonna on toiveissa, että tulisi ihan tupaan asti lapsia morjestamaan. Viime vuonna kun ei ehtinyt.

7. Kenelle lähetät/annat joulukortteja? Vaikka kenelle :) Mielettömiä määriä.. jotain 80-150 kpl! Ystäville, sukulaisille, kollegoille, asiakkaille... ja mielijohteesta ihan voin lähettää kenelle tahansa!

8. Mikä on mielestäsi paras jouluruoka? Kinkku, kinkku, kinkku.. niin ja rosolli ja kinkku :)

9. Mitä jouluusi kuuluu? Aattoon kuuluu haustausmaalle kynttilöiden vienti, joulusauna päivällä, ruokailu rauhassa, lahjojen jako, joulukahvit ja rauhaisa ilta! Joulupäivänä käydään yleensä vastavierailulla riippuen siitä kenen luona ollaan aatto.. esim. tänä vuonna kun ollaanmeillä, niin sitten joulupäivänä vanhemmilleni kylään ja syömään ajan kanssa. Tapaninpäivänä ollaan aina kotona rauhassa. Lapset saa leikkia ajan kanssa.. Itse en halua ja harrasta jatkuvaa kyläilyä jouluna. Haluan todella RAUHOITTUA omaan kotiini!

10. Hommaatko joulukuusen? Emme enää, ennen otettiin omasta metsästä, mutta sieltä kuuset loppui - toistaiseksi! Joten jo 5-6v olemme olleet muovikuusen kanssa ja se toimii meillä nyt hyvin! Huolettomampi!

11. Uskotko joulupukkiin? Valitettavasti en... :) Mutta Jouluun sitäkin enemmän!

12. Ihanin joulusi? En mä osaa sanoa. MInä olen kokenut monet hyvät ja ihanat joulut elämäni aikana. Jostain syystä vaan joulu -99 on jäänyt vahvasti mieleen, kun oltiin vanhemmillani silloisen kihlattuni (nyk. aviomies) kanssa aattoa viettämässä. Siskoni oli silloin jo niin iso (14v.), ettei oikein "piisannut" lapsekasta mieltä enää silleen tuomaan joulutunnelmaan. Kotimatkalla puheltiin, että tietty jouluntunnelma on katoamassa, kun systeri on jo niin iso! Ja tuosta päivästä 2vko eli 4.1.00 tein plussatestin ja jouluna -00 meillä olisi sitten esikoinen tuomassa sittä lapsen tunnelmaa meidän perheen jouluun :)

13. Mikä on joulun tarkoitus? Perhejuhla, lepo, rauhoittuminen, rakkaiden ihmisten muistaminen..

14. Oletko mielestäsi "jouluihminen"? Olen! Tykkään tehdä joulua, mutta en mitään valtavasti hyysää ja tee... mutta nautin aina joulukuusta ja joulun odotuksesta. Mulla joulu kun loppuu aina 31.12, en osaa viettää sitä sitten enää sen jälkeen yhtään.. Mielummin vietän joulutunnelmia 20.11 kuin 5.1 :) Itseasiassa joululaulut jää mulla aika vähille.. jostain kumman syystä!

15. Mikä oli parasta viime joulussa? Lapset olivat jo sen verran isompia, että heidän seuraaminen oli paljon antoisampaa ja palkitsevampaa! Lapsiissa tiivistyy minusta hyvin joulun sanomat!

16. Mikä on ollut merkittävin lahja ja miksi? Mies on aina ollut loistava lahjan ostaja... joka vuosi se osuu aina vaan kultasuoneen.. on tullut digikameraa, tietokonejuttuja, kirjoja, hajuvesiä... ihan fakiiri ostamaan lahjoja!

17. Mikä oli lapsena mukavin jouluperinne? Niitä on 2! Mummolassa vietetty joulu meidän perhe, mummu & pappa ja tätini perhe! Maalla maatilalla, perinteinen puulämmitteinen pihasauna, tunnelma, ruuat... isompana lapsena jäin mieleen ne aattoillan myöhäiset kävelylenkit. Meillä oli tapana kun tultiin isäni vanhempien luota viettämästä aatoa, niin lähdettiin joskus klo 21-22 vielä kävelylenkille. Äidin äiti asui n. 1,5km päässä ja käveltiin sinne aina iltamyöhä kahville... hautausmaa oli pienen matkan päässä, kauniita valoja sinne katsomaan jne.. Pieni juttuja muistan ja ne ovat olleet tosi tärkeitä!

18. Entä nykyään? Nykyään tykkään siitä, ettei meistä kumpikaan (minä eikä mies) välitä sitä sukulaisissa juoksemista. Ne läheiset sukulaiset jotka haluamme tavata tapaamme joulun alla ja välipäivinä, mutta jouluna emme tuhlaa aikaa kyläilemiseen  urakalla. Se on mulle tärkeä perinne. Ja myös 15v "kapina"-taon jälkeen jälleen hautausmaalla käynti!

19. Mikä on lempi joululaulusi? Mulla ei ole yksittäistä. Mutta tykkään eniten lapsekkaista joululauluista ja joistain moderneista uusista lauluista. Nimet on mulle ihan hebreaa, en mä niitä ikinä muista! Varpunen jouluaamuna-akseli on mulle hieman piinaa!

20. Kinkku vai kalkkuna? Kuten ehkä aiemmin vastauksesta jo selvisi niin KINKKU! Kalkkuna saa olla kyllä rinnalla, mutta kun pitää valita vain toinen, niin valinta on helppo!

Tämä on ihana! Ja tästä näette taas minun lyhytsanaisuuteni :)